Windows Live Messenger

Windows Live Messenger voor Web Apps

Microsoft's verborgen online messenger

BELANGRIJK: Microsoft vervangt Windows Live Messenger (MSN) met Skype. Al je contacten worden automatisch overgezet. Kijk anders naar onze complete gids voor MSN en Skype voor meer informatie, alternatieven en tips.De online Messenger op Windows...Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Chatten vanuit browser
  • Koppelt sociale netwerken

TEGEN

  • Warrige interface
  • Verstopt in je Hotmail pagina

Goed
7

BELANGRIJK: Microsoft vervangt Windows Live Messenger (MSN) met Skype. Al je contacten worden automatisch overgezet. Kijk anders naar onze complete gids voor MSN en Skype voor meer informatie, alternatieven en tips.

De online Messenger op Windows Live (live.nl) is een verborgen -en redelijk onbelichte- functie onder de Live diensten. Met de gratis service kijk je wie van je vrienden online is en stuur je zelfs chatberichten vanuit je browser.

De toevoeging van sociale netwerken op de website profile.live.com is een sterke zet van Microsoft. Zo koppel je gemakkelijk Windows Live Messenger met Facebook om updates van je vrienden te zien. In eerste instantie lijkt het alsof slechts de grotere sociale netwerken zijn vertegenwoordigd (Facebook en Myspace). Klik je echter op Toevoegen, Meer Services (in deze volgorde) dan zie je dat Hyves en meer netwerken van de partij zijn.

Windows Live Messenger open je door op het tabblad Messenger te klikken (op live.com of hotmail.com) of door meteen naar profile.live.com te gaan. Hier verschijnen nu je contacten uit de gelijknamige applicatie en klik je op een contact om te beginnen met chatten. Dit kan overigens ook vanuit het tabblad bovenin het scherm, waar een lijst verschijnt met je contactpersonen. Windows Live Messenger opent een chatscherm in je browser, waar je dus vanuit elke locatie met je vrienden chat.

Om online te chatten -zonder software- heb je geen eBuddy of Meebo nodig. Veel mensen denken van wel, omdat Windows Live Messenger (althans de chatfunctie) verborgen zit in de warrige sociale pagina van Microsoft. Windows Live Messenger blijkt -eenmaal gevonden- een prima online chatprogramma, dat je met het grootste gemak overal gebruikt.

Meeste downloads Blog voor web-apps

Windows Live Messenger

Naar de site

Windows Live Messenger

Beoordelingen about Windows Live Messenger

Promotie×